Wat is Bitcoin?

Je bent je aan het oriënteren of te investeren/ te beleggen in bitcoin. Dan is het belangrijk dat je weet wat bitcoin nou precies is. Hierin geven wij uitleg over jouw eerste Bitcoin.

Bitcoin is een digitale munt, met andere woorden een digitaal betaalmiddel. Bitcoin afkorting: BTC. Bitcoin is de eerste gedecentraliseerde digitale munt bedacht door: Satoshi Nakamoto, Bitcoin werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon. Elke transactie wordt gecontroleerd op de blockchain. De blockchain is een soort digitaal logboek om bij te houden waar, wanneer en hoeveel er is overgemaakt aan een adres.


Bitcoin kopen

Een Bitcoin kopen klinkt als een grote en zware investering met de huidige koers. Veel mensen denken dan ook dat ze een hele Bitcoin moeten kopen. Dit is niet het geval. Bitcoin is opgedeeld in Satoshi (afgekort sat) werd later ook de naam van de kleinste rekeneenheid van bitcoin: 1 satoshi = 1/100.000.000 bitcoin (één honderdmiljoenste van één bitcoin) of 0,01 microbitcoin.

Simpel rekenvoorbeeld:
Stel Bitcoin is 10.000 euro staat gelijk aan 1 hele Bitcoin.
Een halve Bitcoin (0.5) staat dus gelijk aan 5.000 euro
0.01 Bitcoin staat dus gelijk aan 100 euro

Je eerste Bitcoin kopen:
Om je eerste Bitcoin te kunnen kopen moet je een wallet hebben. Een wallet is een digitale beurs. In deze digitale beurs kan jij je Bitcoins of andere munten bewaren. Je kan ook de keuze maken om je bitcoin te bewaren op een Exchange.

Top 5 crypto exchanges

Onze top 3 meest populaire cryptocurrency exchanges voor 2019

Positie
Exchange
1 binance-exchange
2
3 bibox-exchange